News

B-Open 21.04

Velkommen til årets B-open kunstfestival! 
Her vil over 100 av Bergens profesjonelle kunstnere åpne atelierene sine for publikum i tillegg til en rekke andre eventer. Festivalen og alle de tilknyttede aktivitetene er åpen for et publikum i alle aldersgrupper og med gratis adgang. B-open er en unik kanal som gir publikum et spennende, ukuratert innblikk i kunstnernes arbeidsplass og praksis. 

I år prøver B-open for første gang å dele byen i 2, med sentrumsatelierene åpne på lørdag og de utenfor sentrum åpne på søndag. Ikke for å splitte noe, men heller for å styrke. På denne måten kan de som stiller med åpne atelierdører den ene dagen også få muligheten til å gå inn noen andres dør den andre dagen. 

I tillegg til de åpne kunstneratelierene har publikum et bredt og variert program å utforske under festivalhelgen. B-open arrangerer flere guidede turer som er gratis å delta på. Det går også gratis busser mellom flere atelierfellesskap i sentrum på lørdagen, og til flere av de omkringliggende atelierene på søndagen. Cinema B-open er en offentlig screening med utvalgte videoarbeid fra kunstnere med tilknytting til byen. Det blir arrangert opptil flere gratis kunstworkshops for barn og voksne. ART + FOLK arrangerer i samarbeid med B-open og CM7, KUNSTMARKED. Her kan publikum utforske arbeider av lokale profesjonelle kunstnere som alle viser kunstverk som er til salgs. 
Festivalen jobber også med VISP, Norwegian Crafts og Oslo Open om et internasjonalt besøksprogram hvor kuratorer fra inn og utland kommer på atelierbesøk til utvalgte kunstnere. I tillegg skal B-open fortsette med ’Norden til Bergen’, et prosjekt som involverer kuratorer, kunstnere og kulturaktører fra Bergen og Norden.

For en fullstendig oversikt over kunstnere som holder åpent atelier og alle de andre aktivitetene tilknyttet festivalhelgen, gå til b-open.no.
Her kan man også laste ned årets digitale katalog.

Kirsti van Hoegeecs55